Näringslivsbolagen i Gällivare, Kiruna och Narvik bjuder återigen in till East West Arena, som i år äger rum på nya Quality Hotel i Gällivare.

Gällivare bjuder in till East West Arena

I år står Gällivare värd för den populära näringslivskonferensen East West Arena som brukar samla hundratals deltagare från öst till väst. Under drygt ett dygn träffas beslutsfattare och näringslivet för att träffas och göra affärer.
– Just nu har vi 60 deltagare från Finland inbokade och det känns kul att intresset från öst ökar, säger Kjell-Åke Johansson, vd Expandum.

Näringslivsbolagen i Gällivare, Kiruna och Narvik bjuder återigen in till den populära näringslivskonferensen East West Arena, EWA, som i år äger rum på nya Quality Hotel i Gällivare. Konferensen har under de tre första åren samlat närmare 200 deltagare från norra Norge, Sverige och Finland med högintressanta föreläsningar, givande affärsmingel och utdelning av näringslivspriset East West Arena Award.

– Nu har EWA och tillhörande Award blivit ett begrepp och ett återkommande event eftersom vi kört det flera år på raken, det känns riktigt bra, säger Kjell-Åke Johansson.

East West Arena Award tilldelas företag och organisationer som utvecklat ett gott och gränslöst samarbete mellan Norge och Sverige. ”Vinnaren är ett föredöme, har stabil ekonomi och samarbetet har skapat ett långsiktigt mervärde i tjänsten eller produkten.” Vinnare 2014 blev Kiruna Cargo och CargoNet och 2013 tog Tekniska Verken i Kiruna AB samt HRS Miljö AS i Narvik hem priset.

– Det känns viktigt att premiera och bekräfta ett gott företagande, vi måste bli bättre på att berömma varandra, säger Kjell-Åke.

I skrivande stund fylls programmet på med spännande ämnen och intressanta talare. Bland annat ska Jan Moström, vd LKAB hålla föredrag om ”Mineraler och industriell utveckling”. Ett Samtal med Tor Brekkan, Jernbaneverket, Bo Krogvig, LKAB och Nils Alm, Trafikverket gällande dubbelspår på Malmbanan och andra viktiga infrastruktursatsningar kommer att ske.

– Deltagarna kommer även att få mer information om de alltid så aktuella samhällsomvandlingarna i Malmfälten, säger Kjell-Åke.

Det är kommuncheferna i Gällivare respektive Kiruna, Lennart Johansson och Peter Niemi, som ska berätta mer. 22 – 23 oktober går 2015 års EWA av stapeln.

Läs mer om EWA: eastwestarena.com

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/Media Tales

Text och bild är fri att användas av media. Texten kräver ingen byline, men vid användning av bildmaterial ska Daniel Olausson/Media Tales nämnas. För högupplösta bilder kontakta daniel@mediatales.se.