Gällivare Truck Meet arrangeras av Anton Tapani och Bengt-Arne Storm som hälsar alla varmt välkomna till Energiplan 1 den 17- 18 juni.

Gällivare Truck Meet 2016

Den 17-18 juni är det dags för Gällivares första Truck Meet som är en branschträff för hela familjen. Här ges åkeri- och entreprenadbranschen möjlighet att visa upp sina häftiga fordon, samtidigt som det blir en branschmässa med möjligheter för företagare att rekrytera nya medarbetare och knyta nya kontakter.

Under fredagen är mässan öppen för besökare mellan klockan 12.00–24.00. På lördagen öppnar mässan igen klockan 10.00 med prisutdelning under eftermiddagen och med utlottning av vinster på inlämnade röstkort. Båda dagarna uppträder liveband. Fredrik Lundman som är Piteås svar på Johnny Cash uppträder på fredagen och på lördagen spelar Moonshine Inc. Jukkasjärvi Export kommer att finnas på plats med två ekipage, en 18 meter lång rullande bar som serverar dryck till både liten och stor. Det kommer också att finnas en matservering på plats.

- Jag fick idén efter många svängar nere i södra Sverige på olika lastbilsträffar, varför har vi ingen sådan i norra Norrbotten? Så varför inte starta en själv? Sagt och gjort så satte jag bollen i rullning på Facebook. Det blir en branschträff för hela familjen. En plats där företagen kan knyta kontakter samt att allmänheten får se vad allt handlar om. Ett bra tillfälle att kolla in häftiga lastbilar där folk lagt ner sina själar för och göra dem fina och samtidigt få en insyn i hur de stora företagen jobbar och vad de egentligen gör. Samtidigt blir det en inblick i gruvindustrin som är så stor i Malmfälten, säger Anton Tapani, Tapanis Entreprenad AB och en av arrangörerna av Gällivare Truck Meet.

Priser kommer och delas ut till juryns favorit, publikfavorit, årets long distance för den som rest längst, Queen of the road och årets original.

- Åkeri- och entreprenadbranschen är stor i Gällivare och är en traditionell näringsgren. Därför är det extra kul att de får möjlighet att visa upp sig och ha en träffpunkt för branschen, säger Bernt Wennström, utvecklingsenheten Gällivare kommun.

Anmälan för deltagande lastbilar skickas via mejl till GallivareTruckMeet@hotmail.com

Mer information hittar ni på eventets Facebook-sida