GEFA System är Årets företagare i Gällivare

Ulf Karlsson, VD GEFA System, har lyckats skapa produkter som med sitt fokus på energibesparing ligger rätt i tiden. Med sätet i Gällivare, har man med viljan att växa lyckats nå en internationell marknad. GEFA System har visat prov på stor uthållighet, god lönsamhet och är en värdig vinnare av priset som Årets Företagare.

GEFA System grundades 1988 och var då specialiserade inom styr- och reglerteknik i kommunala VA-anläggningar. Idag arbetar man även med ventilationsstyrsystem till gruvindustrin och industriella förbränningssystem. GEFA arbetar med datorstyrda reglersystem med tyngdpunkt på den industriella automationen. Bolaget jobbar ständigt med nyutveckling av sina leverantörers produkter som huvudsakligen utgörs av mjukvara, dvs. programmen som styr de olika processerna.

GEFA System med VD Ulf Karlsson i spetsen blev Årets Företagare vid årets Näringslivsgala. Bolagets produkter har en tydlig fokus på energibesparing vilket ligger rätt i tiden.

— Det var oväntat men väldigt kul att få vinna det priset, säger Ulf.

Det finns en mycket bra internationell marknad för GEFAs brännarsystem Arctic Heat. GEFA har länge samarbetat med bl.a. LKAB vilket öppnat dörrar för nya marknader.

— Tack vare vårt samarbete med LKAB har vi blivit kända. Ett samarbete med ett stort internationellt företag är en oerhört bra plattform att stå på när man ska ut i världen, säger Ulf.

Bolaget har sju anställda men är öppna för att expandera. Idag är de trångbodda så de tittar på att eventuellt bygga en industrifastighet. Närmast planerar de att få ut sitt gruvventilationssystem och oljebrännarsystem ännu mer i Norden och världen.

— Vi har väldigt bra kontakter som vi nu jobbar vidare på, avslutar Ulf.

Läs mer på: http://www.gefasystem.se/

Foto: Daniel Olausson.