Flygande start för nyföretagare

ERConsult hann knappt slå upp dörrarna till verksamheten innan bolaget började växa.
— Idag håller vi i bromsen, det är inte bra att växa för fort. Vi tror på kvalitet före kvantitet, säger Magnus Röjlind, delägare.

Patrik Eslund och Magnus Röjlind hade arbetat i flera år som konsulter inom processindustrin när de förra året bestämde sig för att starta eget företag.

— Vi ville ha frihet och kunna råda över vårt eget arbete. Tanken var från början att bara vi två skulle köra på i bolaget, men sen började allt fler kunder höra av sig och vi fick börja anställa personal för att kunna hantera arbetsbelastningen, säger Magnus Röjlind.

ERConsult är ett teknikbaserat konsultföretag inom processautomation. De arbetar med projekteringsledning, montagesamordning, elkonstruktion och idrifttagning samt CAD-ritningar och projektledning. Huvudkontoret ligger i Gällivare och de har även en filial i Piteå.

— Våra största kunder är LKAB och Boliden, men vi arbetar även åt andra företag som till exempel ABB. Vi har även fått förfrågan om idrifttagning i Kazakstan, men vi prioriterar våra närmaste kunder. Jag är jätteglad att det går så bra för oss. Företagsklimatet i Gällivare är det bästa tänkbara och Företagsbolaget ser alltid till att det händer något, säger Magnus Röjlind.

Magnus Röjlind har precis varit på utlandsuppdrag i både Turkiet och Kroatien där han testat utrustning som ska levereras till LKAB.

— När man reser i jobbet är det ofta stressigt, men det är roligt när man får tillfälle att möta människor på fabriksgolven och se deras vardag och träffa väldigt duktiga personer. Jag blev imponerad av Kroatien, de har nyss haft krig, men ändå hade de en toppmodern fabrik och väldigt duktiga medarbetare. Man lär sig alltid nya saker när man reser och det gäller att ta tillvara på russinen ur kakan.

Han är nöjd med livet som egenföretagare, men ångrar en sak.

— Jag önskar att vi hade startat företaget tidigare, den här resan har varit fantastisk. Jag ser ljust på framtiden, vi som bor i Gällivare är med om en unik resa med samhällsomvandlingen och gruvornas expansion.

Producerat av Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/Media Tales