Sven-Eric Svensson, styrelseordförande i Expandum AB, delar ut Expandums GEE-stipendium till Rune Nilsson. Foto: John Filipsson.

Expandum visar uppskattning

Trots att han inte är egen företagare är den förste att få Expandums GEE-stipendium en erfaren entreprenörssjäl. Rune Nilsson har arbetat på Arbetsförmedlingen under mer än 32 år och har hjälpt många företag att hitta rätt arbetskraft.

Expandums GEE-stipendium är ett nyinrättat pris för att uppmuntra välförtjänta personer. Prissumman på 5 000 kronor kommer ur en gåva näringslivsbolaget Expandum AB i sin tur fick av LKAB då man nyligen firade sitt 25-års jubileum. GEE står för ”Gällivares Engagerade Entreprenörer”.
– Vi har alltid haft ett bra och nära samarbete med Rune Nilsson på Arbetsförmedlingen, det är bland annat därför vi utsett honom till den första stipendiaten, säger Sven-Eric Svensson, styrelseordförande i Expandum AB.

– För mig var den här uppmärksamheten en stor belöning efter alla år. Diplomet ska jag väl hänga upp på väggen och pengarna kommer jag att lägga på någon pryl, säger Rune Nilsson.

Rune Nilsson, 67 år, har varit mycket uppskattad hos både arbetsgivare och de arbetssökande men har nu gått i pension efter drygt 32 år hos Arbetsförmedlingen.
– Jag hade gärna fortsatt i några år till för jag har trivts fantastiskt bra, men det tillåter inte min statliga arbetsgivare. Då var det bara att packa ihop, säger han.

– Vi från företagarsidan har alltid varit medvetna om att vi har kunnat vända oss till Nilsson när vi har stött på patrull. Och från vår sida är det jätteviktigt att kunna ha de här kontakterna när det gäller arbetskraft, säger Sven-Eric Svensson.

Förutom diplom, blommor och en check på 5 000 kronor fick Rune Nilsson, dagen till ära, en specialdesignad tårta som avnjöts under prisutdelningen.