- Vår etablering och expansion i Gällivare i och med avtalet med LKAB är en ”success story” som stärker oss ännu mer på marknaden i Malmfälten och inom det vi är bäst på, nämligen gruva, berg, tunnel och mark, säger Ulf Carlzon, vd Euromining.

Euromining förändrar och ser framåt

I december fick de uppdraget att utveckla LKABs gruva i Vitåfors, exploateringar sker för ett nytt bostadsområde på ”Bryggeribacken” och de har byggt ut sina lokaler på Betongvägen.

Under Snack! företagarfrukost för Gällivares näringsliv fick vi höra mer om det nya spännande uppdraget som Euromining fått förtroende att utföra åt LKAB i samarbete med norska Veidekke.

— Det handlar om tunneldrivning på cirka 37 000 meter som vi ska utföra åt LKAB inför malmbrytning. Hela affären innebär nyanställning av hundra personer, varav sjuttio redan är anställda, och ett ordervärde på omkring 500 miljoner kronor, säger Ulf Carlzon, vd Euromining.

Utöver detta uppdrag som sträcker sig över tre år, exploaterar Euromining även ett nytt bostadsområde, Bryggeribacken efter Porjusvägen, planerat för 104 hushåll. Men på grund utav överklagan ligger det projektet på is och de väntar in beslut från mark- och miljööverdomstolen.

— Det är inte vi som ska bygga, om och när vi i framtiden förhoppningsvis får ett positivt besked, utan det får någon annan göra. Vi diskuterar även med LKAB gällande det nya området på Bryggeribacken, säger Ulf Carlzon.

När det gäller Euromining och framtiden i Gällivare är ”potential” ledordet. De ser stora möjligheter till att fortsätta växa både på orten, men även västerut med utgångspunkt i Gällivare.

— Det är mycket som händer och ska hända både i norra Sverige och norra Norge, så där ser vi givetvis stor potential för oss, säger Ulf Carlzon.

Mer information: euromining.se

Producerad av: Favör Reklambyrå

Foto: Daniel Olausson/ Media Tales