Engagerad livsstilsföretagare drar events till Gällivare

Stina Helin Knekta, som driver tre hårfriseringar i Gällivare och Kiruna, har många järn i elden. Hon brinner för god livsstil och hälsa och genomför också attraktiva events i Gällivare. Just nu har hon skapat biljetthysteri kring en föreläsning av Paolo Roberto.

Stina Helin Knekta, som driver Stinas Hårcenter, Steel och Gällivare Invest, har frisörverksamheten som grund men anordnar också events och mässor.

- Jag inspireras av mina kunder. Jag får idéer och inspiration till utveckling när jag samtalar med personen som sitter i frisörstolen, berättar Stina.

Varje år genomför Norrbottens Frisörföretagare en branschmässa som vanligtvis genomförs i Luleå. Stina, tog dock chansen i år och lyckades att få mässan till Gällivare i samarbete med Quality Hotel & Resort Lapland. Mässan genomförs den 27- 28 januari.

- Hotellet har ställt upp och hjälp till att göra ett bra arrangemang. Jag måste verkligen ge en eloge till Quality för deras stöd till vårt event, säger Stina.

Branschmässan brukar ha ett inslag med en spännande föreläsare och Stina har verkligen gjort ett klipp för Gällivare - i år kommer Paolo Roberto att föreläsa. Paolo Roberto har många järn i elden och driver flera företag inom kost och hälsa samtidigt som han är en av Sveriges populäraste föreläsare.

- Det var så inspirerande att få honom hit så jag föreslog att det också skulle bli en föreläsning för allmänheten och det har varit närmast hysteriskt kring biljetter. Det är jättemånga gällivarebor som följer Paolo på internet och när vi annonserade föreläsningen blev det rusning. Han är en fantastisk inspiratör, berättar Stina.

Paolo kommer att föreläsa för allmänheten på torsdag den 26 januari kring Kost och hälsa och under fredag 27 januari på branschmässan om entreprenörskap och fighting spirit.

Innehållet i frisörernas branschmässa i Gällivare kommer att innehålla nyheter och trender, utbildningar, frisyrvisningar, leverantörer visar produkter m m. Norrbottens Frisörföretagare har också årsmöte och man kommer bland annat att dela ut frisörlicenser till utbildade frisörer. Till mässan kommer deltagare från hela Norrbotten.