En positiv dans för besöksnäringen

11-13 april fick Gällivare besök av den berömda träningsspecialisten i Zumba, Steve Boedt. I Malmbergets sporthall fick han deltagare från hela landet att svettas under tre intensiva dagar.

2010 gick Amanda Matti sin första utbildning med Steve Boedt för att utbilda sig till Zumbainstruktör. Sedan dess har hon försökt få honom till Gällivare och till slut lyckades hon.

— Jag blev förtrollad av hans utstrålning och inspirerande sätt att leda en lektion. Han har en enkel koreografi, men ger det lilla extra som gör att både musiken och stegen blir otroligt bra, säger Amanda Matti.

Torsdagen och fredagen vigdes åt Basic 1 som är en grundutbildning och där var 23 stycken anmälda. På lördagen var det dags för Basic 2 där sex stycken nya dansstilar visades upp för 35 nyfikna deltagare. Evenemanget arrangerades av Laponia Fysiocenter där Amanda Matti även är Zumbainstruktör.

— I slutet på kvällen körde han även en masterclass och då var det 110 anmälda. Jag tycker att de här tre dagarna har varit perfekta och jättekul att det kom folk från hela landet för att vara med, säger Amanda Matti.

Förutom en helg fylld av energi fick besöksnäringen en positiv effekt när deltagare från hela landet bodde och åt gott i Gällivare. Steve Boedt var jättenöjd med bemötandet och hälsar att helgen var fantastisk. Han tyckte att människorna var varma och arbetade bra tillsammans och han ser även fram emot att få besöka Gällivare igen i november.

— Det är jättehäftigt att han vill komma tillbaka, det betyder mycket för oss att han väljer Gällivare istället för till exempel Stockholm, säger Amanda Matti.

Maria Jakobsson är Zumbainstruktör i Rosvik och åkte hela vägen från kusten för att vara med på Basic 2 utbildningen.

— Jag är otroligt imponerad hur de har lyckats få ihop hela arrangemanget. Det finns en gemenskap i Gällivare som är fantastisk att se. Lokalerna var jättebra och det var helt enkelt en grymt rolig helg. Jag kommer definitivt att åka upp i november igen.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/ Media Tales