Elisabeth Landby är stolt och glad vinnare av Svenskt Näringslivs pris.

Elisabeth Landby är Norrbottens mest företagsamma 2015

Efter flera veckors omröstning står det klart att Elisabeth Landby, Sole Event AB, är Norrbottens mest företagsamma människa 2015. För andra året i rad går Svenskt Näringslivs pris till Gällivares företagare.

Länets invånare har röstat fram årets mest företagsamma människa genom en öppen röstning där alla som ville kunde vara med och tycka till. Hela 2895 norrbottningar deltog i omröstningen där Elisabeth Landby står som vinnare.

- Det känns fantastiskt, jag är glad och stolt. Det är roligt för Gällivare och att det varit ett så stort engagemang där så många har röstat, säger Elisabeth Landby, Sole Event.

- Att jobba med Elisabeth är verkligen trevligt. En dynamisk person, uppfinningsrik och utrustad med energi som en liten vulkan. Det leder ofta till någonting positivt för hela samhället. Det är bra att hon finns i Gällivare och vi är redan nu nyfikna på vilka idéer och event hon överraskar oss alla med nästa år, säger Andreas Hinzer, utvecklingschef Gällivare kommun.

Med tävlingen årets mest företagsamma människa hyllar Svenskt Näringsliv de som skapar möjligheter för fler än sig själva. De som vågar när andra tvekar och tar idé till verklighet.

Övriga finalister var Linda Frohm, Kalix, Stefan Lindbäck, Öjebyn, Niclas Wikström, Piteå och Odsuren Sangibat Strand, Luleå.

Tidigare vinnare av titeln "Norrbottens mest företagsamma människa" är:

  • 2014 Peter Aasa, Grand Lapland AB, Gällivare
  • 2013 Olle Henriksson, VINAB, Överkalix
  • 2012 Britta Jonsson-Lindvall, Tree Hotel, Harads