Elisabeth Landby är Årets kvinnliga företagare i Gällivare

Elisabeth Landby, Sole Adventure & Event, blev Årets kvinnliga företagare 2010 vid Näringslivsgalan tidigare i år. Elisabeth har utvecklat sitt företag och lyckats nå nya marknader i en tuff bransch vilket gör henne till en värdig vinnare av priset.

För fem år sedan startade Elisabeth Landby Sole Adventure och tanken var då att driva affärsverksamhet inom turism och upplevelseindustrin. Sole Adventure betyder ungefär "den enda resan i sitt slag" eller "äventyr på sulor". Ganska snart växte sig en annan sida starkare inom företaget då hon fick fler och fler eventuppdrag som Tomtarnas Vinterspel och Kanal 5:s TV-program "Frusna män söker kärlek". Detta gjorde att Sole Event fick en egen plattform och nyligen bildade Elisabeth aktiebolag och bytte namn till Sole Adventure & Event.

— Vårt motto är att vi är som bäst när vi har roligt. Vi vill att man ska känna att det är vi som är avsändare när vi står för ett arrangemang, berättar Elisabeth.

2010 blev ett rekordår för bolaget då man bl.a. fick äran att ha hand om nyinvigningen av Aitik samt invigningsfesten för de anställda. Referenslistan växte sig stark då man även fick i uppdrag att ha hand om LKAB:s familjedagar samt invigningen och prisutdelningen av World Cup förra året. Det var ett hårt arbete som lönade sig och tog in bolaget på nya marknader. Som ett kvitto på ett bra utfört jobb blev Elisabeth Årets kvinnliga företagare 2010.

— Vi har fördubblat vår omsättning och resultat varje år fram till vårt rekordår 2010. I år hoppas vi på ett lika bra år som förra året resultatmässigt, säger Elisabeth.

Redan nu jobbar de intensivt med Snöyran 2011 som går av stapeln sista helgen i november. Det utlovas full fart som vanligt med bl.a. skotercross, freestyleuppvisning och mycket mer.

— Ett av de stora dragplåstren på årets Snöyra blir ett känt hardcoreband med lyckade internationella turnéer i bagaget. De kommer att köra en utomhusspelning och vilka de är avslöjas i mitten på september. Den här helgen kickar vi igång vintern, avslutar Elisabeth med stolthet.

Bolaget har totalt 3,5 anställda och är nu i anställartagen för att förstärka organisationen ytterligare.

Läs mer på http://www.soleevent.se/ och http://www.soleadventure.se/.

Foto: Daniel Olausson.