Dundret växer

Den andra november är det dags för säsongspremiär på Dundret, men redan nu är det full fart i längdskidspåren.
— Vi erbjuder en kilometer längdspår, dessutom har Gällivare Skidgymnasium preparerat 17 kilometer spår på Gällivare/Malmbergets golfbana, säger Tommy Niva, VD.

Årets vintersäsong ser ut att bli ett snöfyllt äventyr och även en nystart för Dundret som storsatsar på verksamheten. Just nu investerar de bland annat i en husvagnscamping som ska ligga precis vid liftarna.

— Vi har byggt upp en temporär bas och i år har vi plats för 40 husvagnar. I framtiden planerar vi att kunna ta emot 150 husvagnar. Vi håller även på att bygga ut sportbutiken som också ligger vid liftarna.

Det är North Star som flyttar sin butik från Malmberget ner till Dundret. De ska bygga ut den befintliga sportbutiken med 300 kvadratmeter, men hela byggnaden kommer att genomgå en uppfräschning. Sortimentet ska även säljas till internetpriser.

Tommy Niva storsatsar på Dundret.- De kommer att driva både café och butik, men även skiduthyrning och en verkstad där man till exempel kan slipa skidor. De ska även inrikta sig på längdskidåkning. Lagom till säsongspremiären kommer skiduthyrningen och caféet ha öppet. Butiken är färdigställd i början av februari och kommer att vara öppen året runt.

Även delar av hotellet ska renoveras och byggstarten är satt till 25 november. 35 av dubbelrummen kommer att byggas om till hotellägenheter med fyra bäddar och alla med fullt utrustade kök. Den första våningen börjar genomgå förvandlingen under december medan andra och tredje våningen har byggstart i januari.

— Vi räknar med att alla våningar är färdiga i februari. Vi ska även omdisponera andra rum och göra "Skidåkarrum".

Tommy Niva berättar att rummen kommer att utrustas med våningssäng som kan fällas ner. "Skidåkarrummen" är ett budgetalternativ för de som inte vill betala så mycket pengar för sitt boende. De första rummen kommer att stå redo till säsongspremiären.

— När allt är färdigbyggt kommer vi att ha ökat från 170 till 250 bäddar. Det känns jättebra och vårt mål är att ha öppet året runt med aktiviteter för alla åldrar.

I somras valde Curt och Staffan Emmoth att sälja Dundret Sweden AB. De nya ägarna är bland annat Burman Invest, Hedmans Invest, Per Eriksson i Norr och Partnerinvest Norr. Tommy Niva, också delägare, anställdes som VD och kommer senast från Sportevent där han har varit en stark profil under många år.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/Mediatales