Drömmen som blev verklighet

Träning har varit en del av Olga Larssons liv sedan hon var liten. För sju år sedan kom hon till Gällivare från Ryssland och 2011 startade hon företaget Vigör träning.
— Jag brinner för att hjälpa människor att hålla kroppen i form.

Olga Larsson är uppväxt med fysisk aktivitet och som barn tränade hon allt från basket till friidrott. Det var därför ett naturligt steg att utbilda sig inom träning. Hon har gått en fyraårig högskoleutbildning vid det statliga institutet för fysisk kultur i ryska Tjeljabinsk som gav henne behörighet att arbeta som lärare, sjukgymnast och organisatör inom träning och hälsa. Hon har även gått på National aerobic school i Moskva samt flera ryska, amerikanska och svenska utbildningar.

— Efter en månad i Sverige började jag leda träningspass på Laponias fysiocenter, men jag kunde inte försörja mig på de timmarna. Jag har alltid drömt om att ha ett eget företag inom träning och det var då jag bestämde mig för att starta Vigör träning.

Hon har deltagit i en starta eget utbildning som Arbetsförmedlingen anordnade 2010, där lärde hon sig allt från bokföring till regelverk.

— Det var mycket bra eftersom jag fick förbereda mig ordentligt innan jag tog steget att bli egenföretagare. Det är träning jag brinner för och jag är inte rädd för att jobba hårt.

Olga Larsson ville helst av allt ha en lokal för sin verksamhet i Gällivare. Efter ett år lyckades hon till slut hitta ett utrymme i Malmbergets sporthall som hon och hennes man har hjälpts åt att renovera.

— Det är jättesvårt att hitta en bra lokal i Gällivare, men jag letar hela tiden. Jag vill fortsätta växa och utöka med fler klasser och instruktörer.

Som ensam företagare är det viktigt att skaffa nätverk och knyta nya kontakter, därför har Olga valt att delta i EntreprenörCentrums Mentorprogram. Där får hon även tillgång till en erfaren mentor som hon kan bolla sina tankar och idéer kring företaget med.

På Vigör erbjuder Olga Larsson gruppträningar med ett varierat utbud. Det finns allt från pilates, seniorgympa, vattenaerobic, bodysculpt, step, och yoga. Hon vidareutbildar sig hela tiden för att kunna erbjuda sina kunder fler träningsalternativ.

— Jag har varit igång i två år och det tar ett tag innan man lyckas bygga upp en stabil kundkrets, men det kan bara bli bättre.

Producerat av Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/Media Tales