De bärgade hem första pris

Bland 160 assistancekårer vann Artic Bärgarna AB i Gällivare första pris i kategorin årets mest serviceinriktade station.

Varje år samlas Assistancekårerna i Sverige för att hålla en årsstämma. När det var dags att dela ut pris för den mest serviceinriktade stationen stod det mellan Gällivare, Örebro och Stockholm.

— Vi brukar alltid vara på plats, men i år när vi vann hade vi annat för oss och kunde inte åka. Det kändes tråkigt, men ändå roligt att vi vann. Det visar att vi verkligen tänker utanför ramarna, säger Kjell Hansson, ägare.

Priset delades ut av SOS International och urvalet av nominerade kandidater baserades på en kundenkät. Det är första priset för familjeföretaget Artic Bärgarna AB som har funnits sedan 1965. 2008 skedde en generationsväxling när Lena Silverplats tog över sin fars företag tillsammans med Kjell Hansson. Idag har de tre anställda som arbetar heltid och fem stycken på deltid. Varje år får de cirka 2000 larmsamtal via till exempel Räddningstjänsten, SOS Alarm och privatpersoner.

— Vi kommer att fortsätta arbeta på samma sätt och ge kunderna det lilla extra. Priset är inte det viktigaste, det är resultatet av vårt arbete.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/Mediatales