Gojan's Smått & Gott ger service som är värd att prisas

Årets Handlare 2010 är Gojan's Smått & Gott på Smedjegatan i Gällivare. Här är det enkelt och trevligt att handla och du får en förträfflig service i en lättillgänglig butik.

Birgit Wågberg Nilsson driver Gojan's Smått & Gott sedan 2002. I butiken säljer hon allt det som hör till en riktig kiosk, godis, glass, tidningar, snacks och man kan även lämna in tips och köpa lotter. Hon har också uthyrning av filmer och säljer musik och filmer.

— Vi jobbar som mest när andra är lediga och när det är fint väder strömmar det folk hit för att köpa glass. Nu under sommaren kommer det in mycket ungdomar, det är som en samlingsplats här utanför, säger Birgit.

När hon tog över butiken flyttade hon till den nuvarande lokalen på Smedjegatan i Gällivare. Allteftersom verksamheten har vuxit har också lokalytorna utökats och för en tid sedan började de också med paketutlämning för Schenker vilket har dragit en ny kundkrets till butiken.

— Eftersom jag har kvällsöppet så ville jag ha parkering utanför, det ska vara lätt att springa in och köpa sin kvällstidning, menar Birgit.

Birgit vann priset som årets handlare 2010 på årets Näringslivsgala. Att Gojan's Smått & Gott ger förträfflig service och har en lättillgänglig verksamhet var en av anledningarna att hon vann priset.

— Det här är inte ett jobb, det är en livsstil. Jag är här från morgon till kväll och det är inte alltid det känns så lätt. Därför är det jätteroligt att vinna ett sådant här pris. Jag känner mig hedrad och det är roligt att vårat arbete uppskattas, avslutar Birgit.

De närmaste framtidsplanerna för Birgit är att eventuellt utöka sortimentet med lite dagligvaror. ICA-butiken i centrum ska stänga ner och hon ser att det blir en lucka som hon hoppas kunna fylla.

Foto: Daniel Olausson