Är du nyfiken på entreprenörskap och företagsamhet och vill lära känna nya människor? Gillar du dessutom att resa har du chansen att bli internationell ambassadör för Norrbotten.

Är du Norrbottens nästa internationella ambassadör?

Om du är mellan 18 och 29 år och intresserad av internationella frågor har du nu chansen att bli internationell ambassadör. Norrbottens läns landsting söker två personer som vill delta i Assembly of European Regions årliga sommarakademi i Ostfold, Norge, 16-20 augusti.

För årets sommarakademi är temat ”Entrepreneurship” och programmet är fullspäckat med spännande workshops, föreläsningar och studiebesök.

Sommarakademin är ett forum där unga människor, politiker och tjänstemän från olika regioner i Europa träffas för att utbyta erfarenheter och kunskaper, samt diskutera olika aktuella ämnen. Sommarakademin ska peppa unga i att påverka, engagera sig, samt stärka delaktigheten i samhällsfrågor såsom entreprenörskap och företagsamhet.

-  Jag rekommenderar att söka till 100 procent. För unga som är intresserade av affärer och ekonomi, är det viktigt att förstå nationella och internationella sammanhang, säger Andreas Hinzer, utvecklingschef Gällivare kommun.

Sommarakademin kan ge intresserade ungdomar en bra chans för inspiration vilket ger självförtroende för en framtida karriär.

- Det är utan tvekan berikande att möta människor från andra länder och kulturer, för att utbyta idéer om nyckelfrågor i samtiden. Sommarakademin ger ungdomar möjlighet att utvecklas vidare. Ta vara på möjligheten, du bara kan vinna, avslutar Andreas Hinzer.

Är du nyfiken på entreprenörskap och företagsamhet? Tycker du att det är roligt att lära känna nya människor? Gillar du att resa? Då har du chans att bli internationell ambassadör för Norrbotten. Sista ansökan är 29 maj 2016. Läs mer och ansök här. 

Foto: Daniel Olausson/MediaTales.