Ännu en topplacering

Gällivare kommun har bästa tillväxten i Norrbottens län. Det visar en färsk undersökning av Syna, ett företag som säljer kreditupplysningar och affärsinformation. Tillväxten inom Gällivares näringsliv är utmärkt även i ett riksperspektiv.

Ulf Hansson, utvecklingschef i Gällivare, är glad men långt ifrån överraskad.

- Utfallet i Synas undersökning är en bekräftelse på det som även Företagarna och UC kommit fram till i sina respektive rapporter, alltså att företagen går bra och har en positiv trend. Extra glädjande är att Gällivare toppar listan trots att undersökningen inte har med tungviktarna Boliden och LKAB i underlaget. Snacka om styrkedemonstration!

Undersökningen är baserad på fakta och ger en träffsäker och intressant bild som speglar näringslivets utveckling, Vilket värde har då en topplacering för den fortsatta utvecklingen i Gällivare?

- Bäst på tillväxt är en tung titel som vi ska vara glada över eftersom framgång föder framgång. Positionen sprider framtidstro i bygden och ger våra duktiga företagare ännu mer råg i ryggen. När det går bra väljer fler företag att köpa tjänster av underleverantörer. Framgång leder också till att vi får se fler avknoppningar och nya verksamheter, vilket ger ett successivt starkare och bredare näringsliv i Gällivare kommun.