Adviva öppnar ny vårdcentral i Gällivare

Nu är det klart att Adviva Hälsocentral öppnar en ny vårdcentral i Gällivare. Förberedelserna är nu i full gång och de planerar att öppna i oktober 2011.

I våras ansökte Adviva Hälsocentral AB om att få öppna en ny vårdcentral i Gällivare och deras ansökan har nu blivit godkänd av Norrbottens Läns Landsting. Adviva driver sedan tidigare företagshälsovård och i oktober planerar de nu att öppna den nya vårdcentralen i befintliga lokaler mittemot sjukhusets huvudentré i Gällivare. Det är VD Kjell Degerman och Kirsten Hallman-Pettersson, båda med ett förflutet inom offentlig sektor, som står bakom satsningen.

— Vi möter en efterfrågan från både företag, privatpersoner och glädjande nog även från personal som idag arbetar med sjukvård, säger Kjell Degerman VD Adviva Hälsovård AB.

Adviva Hälsocentral ska erbjuda samma vård som landstingets vårdcentraler men i privat regi. Verksamheten kommer att drivas inom ramen för vårdvalet. Det betyder att Gällivareborna själva får välja om de vill tillhöra den nya vårdcentralen och här gäller samma villkor för högkostnadskort, patientavgifter m.m.

— Vårdcentralen ska fokusera på förebyggande hälsovård och en behovsstyrd vård och nära den som väljer att lista sig hos oss, säger Kirsten Hallman-Pettersson verksamhetschef.

Den som vill veta mer om vad som sker inför verksamhetens start kan anmäla sig till Adviva för vårdcentralsnytt där man löpande får information om verksamhetens start.

Adviva har påbörjat rekryteringen och har klart med sin första läkare som blir Gustav Melin. Han ska tillsammans med Advivas företagsläkare Ulf Hedlund bl.a. säkra en god tillgång av specialister redan från start.

Vill du veta mer eller har synpunkter och goda idéer är du välkommen att kontakta Kirsten Hallman-Pettersson 070-856 50 06, kirsten@adviva.se.

Läs mer på www.adviva.se.

Foto: Daniel Olausson