Socialt innehåll

Vårt mål med de sociala aktiviteterna är att våra boende ska få leva ett så fullvärdigt liv som möjligt. Vi vill ge möjlighet till att bevara och utveckla intressen som de har och stimulera och inspirera till nya.
Aktiviteterna ska skapa mening för den boende, skapa trivsel, vara ett avbrott i vardagen och lämna kvar en känsla av glädje och harmoni.

Återkommande aktiviteter:
Bastubad: Tre förmiddagar eller efter önskemål står vår bastu uppvärmd för den som vill bada.
Sittgympa i Oasen. Andakt. Bingo. Utevistelse. Taktilmassage. Fredagsmys och Lördagsgott. Musikframträdanden. Restaurangbesök etc.
Filmvisning: I vår nya biosalong finns projektor och filmduk där det visas filmer från både förr och nu. Med tanke på våra boende som talar ett minoritetsspråk visas även filmer på samiska, meänkieli och finska. Dokumentärer så som bl.a. jakt och fiske är uppskattat och vi försöker alltid hitta något som intresserar varje enskild. På vår filmduk finns möjligheten att koppla upp sig via Skype och prata med sina anhöriga världen över.

Vi firar så klart storhelger så som jul, nyår, påsk, midsommar och Sveriges-, Finlands- och samernas nationaldag. Vi har haft OnsdagsPub, SPA-kväll för damer, jordgubbsplockning, potatisupptagning och på vintern har det blivit sparkåkning. Många av våra boende har anknytning till byarna runt omkring så vi har gjort resor till bl.a. Markitta, Nilivaara, Ullatti, Ladnivaara, Tärendö m fl och så har vi varit på renskillning i Harrå.
Det här är bara ett axplock av de aktiviteter som förekommer hos oss. Vi försöker hela tiden anpassa aktiviteterna efter den enskildes behov, intresse och ursprung.

Att få ta farväl av våra boende är viktigt för oss alla, därför har vi alltid minnes-stunder för dem som lämnat oss där vi bjuder in anhöriga, fikar, sjunger och samtalar.