Var med och håll rent i vår med Städkampanjen!

Städkampanjen

Varje vår deltar Gällivare kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2016 deltog 767 782 hjältar runt om i landet!

Från 15 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrent. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och skräpspel. Hos oss kommer vi distribuera materialet vecka 21-22. Deltagare får material genom att hämta i kommunhuset, Gällivare eller i Sporthallen, Malmberget.

Efter att du plockat skräp kan du lämna det på antingen Kavahedens ÅVC, närmaste Återvinningsstation eller om du inte har möjlighet att köra bort skräpet kan du i undantagsfall ringa 0970-81 86 68. Kavahedens ÅVC har kvällsöppet tisdag – torsdag v 22. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast eller i brännbart och icke brännbart.

Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

 

Årets pedagogiska material
Nytt för i år är att de förskolor och skolor (F-6) som anmäler sig får fina diplom till alla deltagande barn och elever. Och det är inga vanliga diplom. De kan nämligen vecklas ut till ett roligt skräpspel!

Skräpspelen

Skräpspelen distribueras tillsammans med påsar och säckar. För att få skräpspelet måste alltså förskolan eller skolan vara anmäld på www.hsr.se/vihallerrent. Här  finns mycket mer pedagogiskt material utöver skräpspelet - som skräpuppdrag, sagor och tipspromenad!

Vid frågor om Städkampanjen, kontakta ulla.vikman@gallivare.se eller 0970-81 81 98.
Var med du också i kampen mot skräpet!